Tudomány / Pszichológia rovat

Linkajánló
Halálos oktatás
Oktatási rendszerünknek legalább két gyermekbetegsége van: a frontális oktatási technika és a vizsgáztatási rendszer. Cikkemben meglehetősen gorombán szólok az oktatás feleslegességéről, és sokkal derűsebben a rogersi tanulásról.
Az ember- és társadalomismeret
Az emberismerethez minden esetben szükséges a magunk és mások megfigyelése. Megfigyelési csatornák lehetnek a mások megfigyelése esetén a viselkedés extrospektív megfigyelése valamint a környezeti feltételek extrospektív megfigyelése.
Az intelligencia
Az intelligencia különböző változatai a műveltség, az értelmesség, a bölcsesség és a zsenialitás. A műveltség alatt azoknak a belső reprezentációknak a halmazát értem, amelyeket az emberek feladatok megoldására használnak.
Meggyőzés a Network 21-ben, avagy "Hogyan Kovácsoljunk Magunknak Milliók Álmaiból Milliárdokat"
Amway... aligha van bárki Magyarországon, vagy akár az egész világon, aki ne hallotta volna ezt a nevet és ne gondolna rögtön ugyanarra. A nem sokkal a második világháború után szerény kezdetekkel alapított, és mára egy több milliárdos évi forgalmat bonyolító cégnek a neve szorosan összefonódott egy meglehetősen negatív fogalommal, a "beszervezés"-sel.
Életcél
Annak eldöntése, hogy mihez kezdjek az életemmel, egyáltalán nem könnyű feladat. A legtöbb ember nem gondolkodik el arról, hogy milyen célok mentén élje le életét. Attól függetlenül, hogy meg szeretnénk határozni vagy sem életünk folyását, mindannyian valamilyen stratégiák mentén élünk.
Szándék
Rendszerint legalább egy fél évre van szükségem, hogy egy jónak tartott szándékból kézzelfogható eredmény jöjjön létre . Akár az életemet meghatározó stratégiai döntésről van szó, akár egy üzleti ötletről, időbe telik, míg az életképes mém elég erőt gyűjt ahhoz, hogy képessé váljon időt és energiát kiszakítani belőlem.
Nem mindegy, hogy mi válik szokásunkká
Vannak gyakorlati életstílusok, amelyek homlokegyenest ellentétesek egymással és követőik elképzelhetetlennek tartják sajátjuk feladását. Azt mondják: "ez képtelenség". Ám régebben, még nem érezték annak, csak a szokás tette azzá!
A barátság alappillérei
Meggyőződésem szerint a valódi barátság egy olyan építmény, mely egy erős alapon, és négy szilárd pilléren nyugszik. Az erős alap a bizalom, mert e nélkül nincs barátság. A négy pillér pedig a következő...
legelső oldal előző oldal1 2 3 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu